Ilmajooga

Ilmajooga tai Aerial yoga tunneilla harjoitus tehdään katosta roikkuvan kankaan eli hammockin avulla. Tunnista riippuen harjoitus kehittää monipuolisesti liikkuvuutta, kehonhallintaa, lihasvoimaa ja tasapainoa, sekä palauttaa kehoa ja mieltä. Toisiin liikkeisiin kangas tuo tukea ja varmuutta, toisaalta sen avulla saadaan lisää syvyyttä ja laajuutta avauksiin ja venytyksiin. Ilmajoogalle tyypilliset roikunnat auttavat erityisesti selän ja hartiaseudun jännitteisiin. Harjoitus myös vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Tunneille suosittelemme kainalot peittävän paidan ja muuten mukavat liikuntavaatteet. Tunnilla ollaan sukkasillaan. Jätäthän korut ja kellot ym. pois tunnilta, jotka saattavat takertua kankaaseen. Joogamaton saat studiolta käyttöösi.

Järjestämme Ilmajooga Startin noin kerran kuussa. Startilla tutustutaan rauhassa ilmajoogan perusteisiin ja opetellaan kankaan turvallinen käyttö. Tunnilla harjoitellaan myös ilmajoogan tyypillisiä roikuntoja. Seuraava Ilmajooga Startti on torstaina 6.6.2024 klo19.30-21.00. Katso lisätiedot Ajankohtaista-sivulta.

Voit aloittaa ilmajoogan Startilta tai tulla mukaan suoraan viikkotunnille. Mikäli ilmajooga on sinulle uusi laji, viikkotunneista Ilmajooga- Lempeästi huoltava tunnilta on helppo aloittaa.

Ilmajooga- Lempeästi huoltava

Lempeä ja rentouttava, koko kehoa huoltava ilmajooga harjoitus. Kehon liikkuvuus paranee rauhallisten avausten ja venytysten myötä. Rentouttavalla tunnilla myös mieli pääsee rauhoittumaan. Tällä tunnilla inversiot eli pää alaspäin roikunnat ovat vaihtoehtoisia. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Ilmajooga- Aktiivisesti avaava

Aktiivisesti koko kehoa avaava ja huoltava ilmajooga harjoitus. Tunnilla tehtävät liikkeet parantavat liikkuvuutta, samalla kehoa vahvistaen. Rento tunti on palauttava keholle sekä mielelle.

Tunti sisältää inversioita eli roikuntoja oman mieltymyksen mukaan. Roikuntoihin on aina saatavilla vaihtoehtoja.

 

Ilmajooga Teematunnit

Ilmajoogan teematunnit vaihtelevalla teemalla torstaisin kello 18.15-19.15.  Tunnit sopivat kaikentasoisille ilmajoogaajille. Saat kuitenkin tunneista enemmän irti mikäli olet ilmajoogaa jo muutaman kerran kokeillut.

Core teematunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon alueelle sekä syvien lihasten hallintaan ja vahvistamiseen.

Lantio&lonkankoukistajat teematunnilla keskitytään lantionseudun ja lonkankoukistajien avauksiin ja venytyksiin sekä liikkuvuuden lisäämiseen.

Selkä&hartiaseutu teematunnilla keskitytään selän ja hartiaseudun avauksiin ja venytyksiin sekä liikkuvuuden lisäämiseen.

Rentoutus teematunti sisältää pitkät rentoutukset tunnin aluksi ja lopuksi. Liikkeitä tehdään rauhassa ja niissä viivytään pidempään.

Katso kalenteri!